
Absolwent Wyższej Szkoły Medycznej. Magister dietetyki klinicznej. Wykonywany zawód jest dla niego nie tylko wyuczoną profesją, ale także zawodową pasją. Jak pisze sam o sobie. Wybór zajęcia był dla niego oczywisty od dnia rozpoczęcia studiów. Zawsze chciał pracować z pacjentami, którzy zmagają się z różnymi schorzeniami. Wspiera ich żywieniowo na różnych etapach choroby pomagając im w szybszym powrocie do zdrowia. W swojej pracy skupia się na badaniach naukowych, między innymi tych, które dają odpowiedź, jakie elementy naszej diety mogą w sposób naturalny przywrócić harmonie w ciele.
Jako dietetyk, Marcin Magiera stale podnosi swoje kwalifikacje poprzez praktykę oraz szkolenia. Działa również edukacyjnie. Dla swoich pacjentów i klientów ma jasny przekaz: „mogę śmiało powiedzieć, że nie ma przypadków beznadziejnych i pomogę każdemu osiągnąć wymarzony cel zdrowotny, sportowy, lub sylwetkowy.”
Na co dzień jest dietetykiem – terapeutą, trenerem personalnym, współpracuje z cateringami dietetycznymi, przygotowuje sportowców do zawodów. Obecnie Marcin Magiera studiuje także Ratownictwo Medyczne.